Subsidies & premies

Spaarvarken

Geniet jij van premies & subsidies?

Voor een traditionele veranda die grotendeels uit glas bestaat, kom je meestal niet in aanmerking voor premies en subsidies. Maar let op: er zijn uitzonderingen. Lees hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een premie of subsidie.

Premie hoogrendementsglas voor een veranda

Wil je het standaard glas in de veranda vervangen door hoogrendementsglas, dan kom je in de meeste gevallen niet in aanmerking voor een premie van de netbeheerder. Veranda’s zijn namelijk uitgesloten van premies en subsidies. Maar wanneer is een veranda nu eigenlijk een veranda? Netbeheerder Infrax verstaat onder een veranda: een ruimte waarvan de wanden voor minstens de helft uit glas bestaan en die volledig afgesloten kan worden van de rest van de woning. Voldoet je veranda niet (geheel) aan deze omschrijving of twijfel je of je in aanmerking komt voor premies en subsidies? Neem dan contact op met je netbeheerder.

Tip: Meer informatie over premies voor ramen en deuren vind je hier

Wél premies voor een traditionele aanbouw

Wil je hoogrendementsbeglazing plaatsen in een bestaande aanbouw en is de woning aangesloten op het elektriciteitsnetwerk vóór 1 januari 2006, dan kom je mogelijk wél in aanmerking voor een premie van de netbeheerder. Deze premie bedraagt in 2017 10 euro per m². Laat je ook het schrijnwerk vervangen en investeer je tevens in spouwmuurisolatie, dan kom je mogelijk ook in aanmerking van een combinatiepremie of een totaalrenovatiebonus.

Tip: Wil je exact weten voor wat voor premies en subsidies je in aanmerking komt, maak den gebruik van de subsidiemodule van de Vlaamse overheid.

Plaatsen van een veranda tegen verlaagd btw tarief (6%)

Heb je een woning van minstens tien jaar oud en laat je hier een veranda aanbouwen, dan kun je profiteren van het verlaagd btw-tarief van 6%. Voorwaarde is wel dat je de werken laat uitvoeren door een geregistreerde aannemer.

Meer informatie over het verlaagd btw-tarief en de voorwaarden waaraan je moet voldoen vind je hier. https://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/verbouwen

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte