Prijs veranda

Prijs veranda

Wat kost jouw droomveranda?

De kostprijs van een veranda hangt samen met een aantal factoren. Lees hier wat een veranda gemiddeld kost en welke factoren van invloed zijn op de prijs van een veranda.

Kostprijs van een veranda

Het plaatsen van een veranda kost gemiddeld € 1.200 tot € 1.600 per vierkante meter. Voor een veranda met een vloeroppervlak van 12 vierkante meter komt dat neer op een kostprijs van € 14.000 tot € 20.000 euro.

Waarvan is de veranda prijs afhankelijk?

Naast de grootte van de veranda en de aard van de grondwerken die verricht moeten worden, is de kostprijs van een veranda voornamelijk afhankelijk van:

  • Het type veranda (open veranda of woonveranda)
  • Het soort materiaal waarvan de veranda is gemaakt (aluminium, hout, PVC, enz.)
  • De kwaliteit van de profielen (super geïsoleerd of niet)
  • De kwaliteit van de beglazing (standaard glas, hoogrendementsglas, zonwerend glas, enz.)
  • Afwerking, inrichting en accessoires ( vloerafwerking, verwarming, zonwering, airco... )

Open veranda: de goedkoopste optie

Ben je niet noodzakelijk op zoek naar een volwaardige uitbreiding van de woning, maar wil je in de zomer wel lang van het mooie weer genieten, denk dan eens aan een open veranda. Deze is een stuk goedkoper dan een woon- of leefveranda en eenvoudiger te plaatsen. Een eenvoudige open veranda van aluminium koop je al vanaf € 1.000 (exclusief plaatsingskosten). Wil je een wat luxere veranda met glazen zijwanden, reken dan op een kostprijs vanaf € 2.500 (exclusief plaatsingskosten).

Tip: Vind je glazen zijwanden in een open veranda te duur? Kies dan voor kunststof zijwanden. Deze zijn veel goedkoper. Nadeel van kunststof zijwanden is wel dat ze gevoeliger zijn voor krassen en hierdoor minder makkelijk schoon te maken dan glas.

Is een veranda goedkoper dan een traditionele aanbouw?

Dat hangt van het type veranda af. Gemiddeld genomen zal het plaatsen van een goed geïsoleerde woonveranda inclusief vloerverwarming ongeveer even duur zijn als het plaatsen van een aanbouw (€ 15.000 – € 20.000 voor een veranda van 12m²).

Veranda kopen: prijs van de beglazing

De kostprijs van een veranda hangt voor een groot deel samen met de kwaliteit van de beglazing. Driedubbel hoogrendementsglas isoleert bijzonder goed, maar is ook twee keer zo duur als HR++ glas. De verandabouwer kan exact voor je uitrekenen welk type beglazing het meeste rendement oplevert. Energie besparen is belangrijk, maar als je de meerkosten voor super isolerend glas niet op redelijke termijn terugverdient, is het de vraag of je niet beter voor een goedkopere variant kunt kiezen.

  • Prijs dubbel hoogrendementsglas (HR++): € 80 – € 90 per m²
  • Prijs driedubbel hoogrendementsglas (HR+++): € 160 – € 180 per m²

Veranda prijzen vergelijken: levert het wat op?

Hier kunnen we kort over zijn: Ja! Er zijn verschillende spelers op de markt die veranda’s aanbieden en hierdoor zullen verandabouwers met concurrerende prijzen moeten komen. Het loont dus zeker de moeite om veranda prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt hier al gauw honderden euro’s mee besparen, zonder dat je dit enige moeite kost. Houd er bij het aanvragen van offertes wel rekening mee dat je geen appels met peren gaat vergelijken. Zo kun je een aluminium veranda qua prijs niet vergelijken met een PVC veranda of een houten veranda. Wees dus zo duidelijk mogelijk bij het aanvragen van een prijsopgave en geef exact aan wat je wensen zijn.

Bespaar op extra’s en houd je aan je budget

Bij de aankoop van een veranda kom je voor heel wat verleidingen te staan, want er is heel wat moois te koop. Denk bijvoorbeeld aan: luxe vloerafwerkingen, minimalistische schuiframen, exclusieve verlichting die je via je smartphone kunt bedienen en zonwering met afstandsbediening. Bepaal voor jezelf een vast budget en probeer dit budget niet te overschrijden. Dit is erg belangrijk, want bij het kopen van een veranda zul je als snel geneigd zijn om meer geld uit te geven dan je aanvankelijk van plan was. Mocht je geld willen besparen, bespaar dan altijd meer op extra’s dan op isolatie, want een investering in energiebesparende maatregelen verdien je op termijn weer terug. Extra’s zijn leuk als je voldoende budget hebt, maar ze leveren geen geld op.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte