Verandabouwer kiezen

Verandabouwer met klanten

Verandabouwer met klanten

Er zijn redelijk wat aanbieders van veranda’s en elk hebben ze zo hun eigen specialiteit. Maar welke verandabouwer moet je nu kiezen? We geven je wat tips en leggen je uit waar je op kunt letten bij het kiezen van een verandabouwer.

Verandabouwer kiezen: check referenties

Google is een van de beste instrument om de reputatie van een verandabouwer te checken. Is een bedrijf onbetrouwbaar of zijn er veel klachten over, dan zul je dit als snel terugvinden in de zoekresultaten voor Google. Let wel: klachten kunnen natuurlijk altijd voorkomen, dus veroordeel een bedrijf ook niet te snel op basis van één klacht of vaag commentaar van een klant. Kijk daarnaast ook eens in gebruikersgroepen op internet en in consumentenfora. Soms indexeert Google deze niet of niet volledig en zie je de informatie dus niet terug in de zoekresultaten. Een andere, voor de hand liggende bron, is de website van de verandabouwer. Een bedrijf met veel referenties zal deze graag op de eigen website presenteren, het is immers een visitekaartje voor de verandabouwer.

Let niet alleen op de kostprijs

Ga bij het kiezen van een verandabouwer niet alleen af op de prijs. Natuurlijk is de kostprijs een belangrijke beslisfactor, maar de goedkoopste deal is niet altijd de beste deal. Let hierbij vooral op de kwaliteit van de gebruikte materialen, want hierin zit een groot verschil. Let bijvoorbeeld op de U-waarde van de profielen en de beglazing, want deze zijn voor een groot deel prijsbepalend. De duurste veranda is overigens niet noodzakelijk de beste. Een ervaren verandabouwer met veel referenties kan zich een hoger tarief permitteren dan een verandabouwer die pas begonnen is en nog bezig is om zijn klantenbestand op te bouwen. Ga bij het kiezen van een verandabouwer dus niet alleen af op de prijs, maar kijk tevens naar de kwaliteit van de gebruikte materialen en de reputatie van de verandabouwer. Zoek eventueel online naar ervaringen en getuigenissen van klanten.

Tip: Geef nieuwe bedrijven, met wat minder referenties ook een kans, zeker als de prijs concurrerend is. Mogelijk kan je veranda als voorbeeldproject dienen en kun je een korting bedingen.

Neem contact op met de verandabouwer

Weet je niet goed welke verandabouwer je moet kiezen? Vraag dan vrijblijvend wat offertes aan en neem daarna persoonlijk contact op met een bepaalde aanbieder die je interessant lijkt. Vraag een persoonlijk gesprek aan bij je thuis. Zo krijg je een goede indruk van het bedrijf en van het type veranda dat aangeboden wordt. Schroom niet om meerdere bedrijven uit te nodigen bij je thuis, maar zeg er altijd bij dat het om een vrijblijvend oriënterend gesprek gaat. Je zit dan nergens aan vast en kunt op deze manier weloverwogen een verandabouwer kiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke wensen. Bezoek eventueel de toonzaal, zo krijg je een idee van de afwerking en modellen.

Zorg voor een gespecificeerd contract

Heb je eenmaal een verandabouwer gekozen, zorg er dan voor dat alle afspraken helder op papier komen te staan. Hiermee voorkom je discussies achteraf en heb je zekerheid dat de werken uitgevoerd worden zoals afgesproken. Tevens sta je juridisch gezien veel sterker met een contract, want mondelinge afspraken zijn wel rechtsgeldig, maar lastig te bewijzen. Bij geschillen is dan jouw woord tegenover dat van de verandabouwer. Zaken die in het contract vermeld kunnen worden:

 • Een uitgebreide beschrijving van de werken (evt. met bouwtekeningen)
 • Een omschrijving van de gebruikte materialen
 • Specificatie van de kosten
 • Tijdsduur van het project
 • Betalingscondities
 • Overige afspraken die je met de verandabouwer hebt gemaakt
Tip: Zet nooit je handtekening onder een contract dat je niet volledig hebt gelezen. En dat geldt in het bijzonder voor de kleine lettertjes! Is er iets niet duidelijk, vraag het aan de verandabouwer!

Twijfel niet te lang

Ben je al lang aan het twijfelen over een veranda en kom je maar niet tot een keuze? Heel begrijpelijk. Een veranda is een forse investering waar je niet lichtzinnig over moet denken. Maar soms kun je ook te lang twijfelen en gaan er jaren voorbij omdat je niet tot een keuze kan komen. Begin daarom eens met het aanvragen van een aantal offertes. Dat is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast. Het helpt je om in ieder geval een start te maken. De beslissing om wél of geen veranda te laten plaatsen, en de keuze voor een bepaalde verandabouwer, zal hierna vanzelf komen.

Samenvattend

 • "Google" de reputatie & ervaringen met de verandabouwer.
 • Kijk in de verschillende groepen en consumentenfora op internet.
 • Check de website van het bedrijf.
 • Geef nieuwe bedrijven ook een kans.
 • Let niet alleen op de prijs.
 • Controleer hun Facebookpagina
 • Maak heldere afspraken op papier. Blijf niet te lang twijfelen.

Na goedkeuring offerte

Na goedkeuring van jouw offerte, zal de verandabouwer in actie schieten. De technisch tekenaar zal aan de hand van het goedgekeurde voorontwerp ( volgens offerte ) een volledig plan uittekenen, rekening houdende met de gewenste stijl, budget, bouwtechnische aspecten... en eventuele extra's zoals verwarming & koeling, vloerafwerking, verlichting, zonwering enz... Na jouw goedkeuring kan men starten met de bouw.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte