Offerte veranda aanvragen

Offerte veranda

Vergelijk steeds verschillende offertes

Het aanvragen van meerdere veranda offertes loont de moeite en soms kun je tot wel 30% op de plaatsingskosten besparen. Maar waar moet je nu op letten bij het aanvragen van een offerte? We geven je een aantal handige tips.

Waarom verschillende offertes aanvragen?

Het aanvragen van meerdere offertes is om een aantal redenen bijzonder zinvol.

  1. Helder beeld van de kostprijs
    Door het aanvragen van een aantal offertes krijgt je een beter beeld van de kostprijs van de veranda. Het zal nog niet de exacte prijs zijn, maar je hebt in ieder geval een zeer goede prijsindicatie.
  2. Welke verandabouwer is het goedkoopst
    Vergelijk aanbieders met elkaar en kijk welke verandabouwer het goedkoopst is. Op deze manier kun je tot soms wel 30% besparen!
  3. Betere onderhandelpositie
    Door het aanvragen van meerdere offertes versterk je je onderhandelpositie. Je weet immers nu welke tarieven concurrenten rekenen en kunt deze kennis inzetten bij het onderhandelen over de prijs.

Prijzen vergelijken: waar moet je op letten?

Belangrijk bij het vergelijken van prijzen is dat je geen appels met peren met elkaar vergelijkt. Grote prijsverschillen tussen aanbieders zijn meestal te verklaren door bepaalde kosten die wel of niet zijn opgenomen in de offerte. Let daarom bij het vergelijken goed op de specificatie van de kosten. Welke kosten zijn inclusief zien en welke niet. Denk hierbij aan de kosten voor zonwering, vloerverwarming en airconditioning. Kijk daarnaast ook naar het soort materiaal waarvan de veranda is gemaakt en naar de verschillende isolatiewaardes. Een veranda met dubbel HR++ glas is veel goedkoper dan een veranda met driedubbel HR+++ en valt qua prijs dus eigenlijk niet te vergelijken.

Check de reputatie van de verandabouwer

Google is een uitstekend hulpmiddel om de reputatie van een bedrijf te checken. Heb je eenmaal een aantal offertes ontvangen, Google de naam van deze bedrijven dan eens op internet. Mochten er veel klachten zijn over een bepaalde verandabouwer, dan zullen deze klachten gelijk in de zoekresultaten van Google opduiken. Natuurlijk moet je je niet laten leiden door één of twee vage klachten, maar mochten het er erg veel zijn dan is er toch wel iets aan de hand. Kijk ook altijd op de website van de verandabouwer naar de projecten die hij al gerealiseerd heeft. Zo krijg je een goede indruk van de referenties van een bedrijf.

Tip: Consumentenfora en bouwfora op internet zijn ook een goede bron van informatie. Hier vind je vaak waardevolle informatie en tips van andere consumenten die inmiddels al een veranda hebben gekocht.

Offerte aanvragen: wees zo duidelijk mogelijk

Hoe meer informatie de verandabouwer over je wensen heeft, des te beter hij een offerte voor je op maat kan maken. Geef bij het aanvragen van een offerte daarom op zijn minst aan hoe groot de veranda ongeveer moet worden (in vierkante meters) en naar wat voor type veranda je voorkeur uitgaat (bijvoorbeeld een oranjerie, een victoriaanse veranda of een glasshouse).

Voorbeeld van een korte omschrijving: aluminium oranjerie van 20m² met vloerverwarming en zonwering.

Tip: Goedkoop is niet altijd duurkoop. Een kleine zelfstandige verandabouwer die nog niet zo lang bezig is, kan soms goedkoper werken dan een grote aannemer en toch dezelfde kwaliteit en service bieden.

Onderhandel over de prijs

Heb je eenmaal gekozen voor een bepaalde verandabouwer, onderhandel dan gerust over de prijs. Door de verschillende offertes die je hebt aangevraagd weet je wat concurrenten vragen en valt er dus ook wat te onderhandelen. Geen enkele prijs staat vast en onderhandelen is altijd een optie, mits je binnen de grenzen van het redelijke blijft natuurlijk.

Is een offerteaanvraag geheel vrijblijvend?

Ja, het gebruik van de offerteservice op deze website is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn eerste offerte ontvang?

Na de aanvraag duurt het meestal drie tot vijf dagen voordat je de eerste offertes ontvangt. Soms kan het iets langer duren en soms ontvang je al na één dag de eerste reacties. Dit is voornamelijk afhankelijk van de de periode waarin je de aanvraag doet. In sommige periodes hebben verandabouwers het extra druk en schiet het maken van een offerte er wel eens bij in. Daarbij komt dat bedrijven vaak meerdere offerteaanvragen per dag moeten behandelen wat de nodige tijd in beslag neemt.

Regel het meteen

Overweeg je de aanschaf van een veranda? Wacht dan niet te lang en regel het meteen. Het aanvragen van meerdere offertes kost je hoogstens een paar minuten en met een beetje geluk kun je binnen twee of drie maanden al beginnen met het inrichten van je droomveranda.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte