Moderne veranda

Moderne veranda

Moderne veranda

Moderne veranda’s zijn licht en stijlvol en bieden je veel extra ruimte die je op tal van manieren kunt benutten. Lees hier waarom de veranda je favoriete plek in je huis zal zijn en waar hij qua thermische isolatie aan moet voldoen.

Moderne veranda: stijlvol en strak vormgegeven

Kenmerkend voor een moderne veranda zijn de rechte lijnen, slanke profielen en het platte dak (al dan niet met lichtstraat). De profielen zijn meestal van aluminium gemaakt, maar ook hout en PVC wordt soms toegepast. Qua afwerking kun je in principe kiezen uit alle RAL kleuren. Populair bij aluminium veranda’s zijn de zogeheten ‘steellook’ profielen. Deze zijn op een speciale wijze gecoat en hebben een moderne, stoere metaallook.

Meer licht, meer ruimte

Kies je voor een moderne woon- of leefveranda, dan kies je voor veel extra licht en ruimte. Door de grote glaspartijen komt er veel licht in huis, wat voornamelijk ten goede komt aan de sfeer en je gevoel van welbevinden. Vooral tijdens donkere winterdagen is wat extra licht meer dan welkom. Een veranda levert daarnaast ook veel extra ruimte op die je op allerlei manieren kunt benutten. Gebruik de veranda bijvoorbeeld als uitbreiding van de keuken en zet er een grote moderne eettafel in of maak er een gezellig loungeruimte van met een comfortabele hoeksofa. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Tip: Heb je zelf al wat ideeën over je droomveranda? Zet ze dan eens op papier. Stel jezelf wat vragen, bijvoorbeeld: hoe wil je de veranda gaan gebruiken? Welke zaken moeten erin komen? Aan de hand van je wensenlijstje kan de verandabouwer je goed adviseren over alle mogelijkheden.

Dé favoriete plek in huis

Voor veel mensen is de veranda, dé favoriete plek in huis. Niet zo wonderlijk overigens, want in een veranda vervagen de grenzen tussen binnen en buiten en voel je je meer verbonden met het buitenleven en de natuur. Een ideale plek dus waar je het gehele jaar door kunt genieten. Droom er weg met een goed boek of luister languit op de sofa naar je favoriete muziek. Richt de veranda volledig naar eigen wensen in en maak er je favoriete plek van.

Moderne veranda met veel glas

Moderne veranda met veel glas

Moderne aluminium veranda

Aluminium profielen zijn supersterk, licht en zeer goed bestand tegen corrosie. Dat maakt ze uiterst geschikt voor gebruik in moderne veranda’s. Door de hoge buigsterkte zijn moderne, slanke designconstructie mogelijk. In tegenstelling tot hout of PVC is onbewerkt aluminium niet het best isolerende materiaal. Aluminium profielen zijn daarom voorzien van meerdere kamers gevuld met stilstaande lucht. Stilstaande lucht is immers een goede isolator (denk aan de spouw in dubbel glas). Daarnaast zijn de profielen thermisch onderbroken, wat wil zeggen dat de binnen- en buitenzijde van het profiel gescheiden zijn door een ander materiaal (meestal kunststof). Door de thermische onderbreking worden koudebruggen vermeden en zal er geen condens op de profielen ontstaan.

Tip: In een goed geïsoleerde veranda met thermisch onderbroken profielen is regelmatige verluchting belangrijk. Door de veranda goed te verluchten voorkom je condensatie.

Moderne designveranda op maat

Door technische innovaties komen verandafabrikanten steeds met nieuwe stijlvolle materialen en ontwerpen. Denk aan aluminium dakprofielen met geïntegreerde ledverlichting of aan screens die nagenoeg onzichtbaar in de veranda zijn weggewerkt. Zo zijn er tal van opties waaruit je kunt kiezen en mocht je dit willen, dan kan de veranda volledig voor je op maat worden gemaakt. De verandabouwer zal bij zijn ontwerp zoveel mogelijk rekening houden met je wensen, maar tevens goed letten op de architectuur van de woning.

Veranda modern

Isolatie van de veranda

Een van de belangrijkste eisen waaraan een moderne leefveranda moet voldoen is een goede thermische isolatie. Een leefveranda behoort tot het beschermde volume van de woning en om de energieprestatie van de woning niet in gevaar te brengen moeten zowel de profielen als de beglazing voldoen aan alle normen. De verandabouwer zal bij het kiezen van de materialen onder andere letten op de huidige isolatie van de woning en in het bijzonder op de U-waarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) van de bouwdelen. Hoe lager de U-waarde, des te minder warmte er verloren gaat. Gebruikelijke U-waardes voor goed geïsoleerde profielen en beglazing: 1.1 tot 1.0 W/m²K.

Prijs van een moderne veranda

De prijs van een veranda is voornamelijk afhankelijk van de volgende zaken:

  • De grondwerken die verricht moeten worden (graafwerken en fundering aanleggen).
  • Het type veranda (verwarmd, niet verwarmd, aluminium, hout, etc.)
  • De kwaliteit en isolatiewaarde van de profielen (goed geïsoleerde profielen zijn duurder)
  • De beglazing (dubbel of driedubbel hoogrendementsglas is duurder dan standaard glas)
  • Moeilijkheidsgraad van het project (bereikbaarheid van de locatie en andere externe factoren)
  • Toebehoren (airco, zonwering, decoratie, verlichting...)
  • ...

Een goed geïsoleerde, verwarmde veranda van hoge kwaliteit kost gemiddeld €1400 tot €1600 per vierkante meter.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte