Romantische veranda

Romantische aanbouwveranda in de tuin

Genieten van de natuur, van de ondergaande zon of van de eerste sneeuwvlokken in de winter. In een romantische veranda kan het. Lees er hier alles over en ontdek hoe je je eigen veranda met wat kleine ingrepen een romantische uitstraling kunt geven.

Kenmerken van een Romantische veranda

Een romantische veranda herken je meteen aan zijn klassieke vormgeving. Denk hierbij aan: ingewerkte kruishouten, versierde onderpanelen, boogprofielen en sierglas. Vaak zijn romantische veranda’s wit geschilderd, maar ook andere kleuren zoals zwart en groen worden soms gebruikt. Kenmerkend voor de inrichting van een romantische veranda zijn: licht, ruimte, klassieke meubelen en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen, linnen en katoen.

Romantische oranjerie veranda

Laat je een traditionele oranjerie veranda plaatsen, dan beschik je over over een zee aan extra ruimte in je woning. Zet er een aantal grote planten in en klassieke meubels eventueel bekleed met natuurlijke stoffen zoals leer of linnen. Plaats een hoeksofa waar je languit op kunt liggen met een paar zachte kussens onder je hoofd en droom er ontspannen weg met een goed boek of samen met je partner.

Romantische oranjerie

Romantische vrijstaande veranda

Je favoriete plek in huis

Welke stijl je ook kiest (modern, klassiek, romantisch), de veranda zal zeker en vast je favoriete plek in huis worden. Een plek waar je na een drukke dag even helemaal tot rust komt. Vanuit de veranda heb je een schitterend uitzicht op de tuin en voel je je veel meer betrokken bij het buitenleven. En niet alleen wanneer het mooi weer is en de tuindeuren openstaan, maar ook in de winter als het buiten tien graden vriest en je vanuit je comfortabele sofa de eerste sneeuwvlokken ziet vallen.

Romantische veranda in Victoriaanse Stijl

Kenmerkend voor de victoriaanse bouwstijl zijn: gebogen wanden, romantische sierbogen, sierglas en ronde daken. Victoriaanse veranda’s zijn meestal van hout gemaakt (wit geschilderd) en door de wat bredere profielen ademen ze een robuuste, warme, romantische sfeer. Plaats er wat klassieke Victoriaanse meubels in en vul aan met bijpassende accessoires in 19e eeuwse stijl en je veranda is helemaal af.

Tip: Heeft je woning een bijzondere architectuur of heb je specifieke wensen? Geen probleem, de veranda wordt volledig voor je op maat ontworpen en de verandabouwer houdt bij zijn ontwerp rekening met je persoonlijke voorkeuren en de architectuur van de woning.
Romantische zitveranda

Gezellig vertoeven in de veranda

Tips voor een romantisch interieur

Het interieur is allesbepalend voor de sfeer in de veranda. Daarom wat praktische tips voor het inrichten van een romantisch interieur:

  • Zachte kleuren. Maak gebruik van een zacht kleurenpalet. Denk aan zand- of pastelkleuren of aan zachte natuurkleuren als: eierschaal wit, beukenbruin, koraalrood, zacht bruin, zeeblauw, enz. Vermijd felle, onnatuurlijke tinten.
  • Brocante. Laat je inspireren door de zogeheten ‘brocante’ interieurstijl. Kenmerken hiervan: witgekalkte oude meubeltjes, glimmende accessoires, vintage design, antiek, allerhande curiosa.
  • Comfortabele meubels. Zet een grote, comfortabele sofa neer waar je met je partner of kunt ontspannen en vergeet er niet er een aantal sfeervolle sierkussens in te leggen.
  • Accessoires. Kaarsen, theelichtjes, vaasjes, kussens, kleedjes en schilderij- of fotolijstjes mogen niet ontbreken in een romantisch interieur.
  • Sfeerverlichting. In een romantische veranda moet je het licht kunnen dimmen. Zorg voor dimbare inbouwspots en een aantal losse lampen die je afzonderlijk kunt schakelen. Denk ook aan indirecte verlichting, bijvoorbeeld een spot die op de muur is gericht of een muurspot die achter een decoratie is weggewerkt.
  • Gordijnen. Gordijnen zijn echte sfeermakers en ze passen perfect bij een romantische veranda. Wil je liever eens iets anders, dan dan eens aan een mooi vouwgordijn. Sfeervol en toch modern.
Tip: De gordijnen in een veranda zijn niet alleen decoratief. Je houdt er ook perfect de zon mee buiten (afhankelijk van het type gordijn).

Romantische open veranda

Ook een eenvoudige, open veranda kun je zo knus maken als je zelf wilt. Koop een stijlvolle loungebank voor buiten en een tafel met wat losse stoelen. Plaats een gezellige sfeerhaard en wat accessoires en je romantische veranda is compleet. Hier kun je heerlijk lang buiten zitten, en mocht er een buitje voorbij trekken: met de terrasverwarming aan is dat geen probleem en kun je lekker lang buiten blijven zitten zonder dat je het koud krijgt.

Prijs van een romantische veranda

De kostprijs van een goed geïsoleerde romantische leefveranda schommelt doorgaans tussen 1400 en 1600 euro per vierkante meter. Een eenvoudige, niet verwarmde open veranda heb je al vanaf 300 tot 350 euro per vierkante meter en soms zelfs al goedkoper (afhankelijk van de het type veranda en de eisen die aan de fundering worden gesteld).

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte