Veranda kopen

Verkoper en klanten

Waar let je op bij de aankoop van een veranda?

Veranda kopen? Lees hier wat een veranda gemiddeld kost en waar je bij aankoop van een veranda rekening mee moet houden.

Wat kost een veranda?

De kostprijs van een moderne woonveranda of leefveranda schommelt doorgaans tussen € 1.200 en € 1.600 per vierkante meter. Wil je een veranda kopen van 12m², dan kost je dit dus € 15.000 tot € 20.000. Mogelijk zul je soms iets goedkoper of iets duurder uit zijn. Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het project en nog een aantal andere factoren, zoals:

 • Benodigde grondwerken / afbraakwerken ( bestaand terras of niet ) 
 • Het type veranda (woonveranda, open veranda, glasshouse, oranjerie, etc.)
 • Het materiaal waarvan de veranda is gemaakt (hout, aluminium, staal, PVC).
 • Het type verandaglas (dubbel hoogrendementsglas, driedubbel hoogrendementsglas, zonwerend glas, zelfreinigend glas, etc.)
 • De kwaliteit van de profielen (met name de U-waarde)
 • De afwerking & inrichting (zonwering, vloerafwerking, airconditioning)

Een eenvoudige pergola of terrasoverkapping bestaat al vanaf € 5.000.

Klik hier om de verschillende prijzen te vergelijken

Waar moet ik op letten bij het kopen van een veranda?

Bij het kopen van een veranda doe je er verstandig aan om op de volgende zaken goed te letten:

 • Vraag verschillende offertes aan. Vraag meerdere offertes aan bij verschillende verandabouwers. Je krijgt zo een beter beeld van de verschillende veranda’s die er te koop en wat ze kosten. Tevens kun je dan makkelijker onderhandelen over de prijs (je weet immers wat concurrenten vragen voor een soortgelijke veranda).
 • Check de reputatie van de verandabouwer. Maak gebruik van Google en check op internet wat andere consumenten zeggen over een bepaalde verandabouwer. Zijn ze tevreden? Zijn er klachten? Lees hier onze tips.
 • Zorg voor heldere afspraken. Heb je eenmaal voor een bepaalde verandabouwer gekozen, maak dan heldere afspraken en zorg dat alles wordt vastgelegd in een contract. Lees de kleine lettertjes goed en als vraag vooral verduidelijking als je bepaalde voorwaarden in het contract niet goed begrijpt.
Tip: Mondelinge afspraken zijn rechtsgeldig en een verandabouwer met een goede reputatie zal je vertrouwen niet snel schaden. Toch is het goed om afspraken duidelijk op papier te zetten. Mocht er dan ooit een juridisch conflict ontstaan, dan sta je met bewijs op papier toch een stuk sterker.

Hoe kies je de juiste verandabouwer?

Er zijn redelijk wat aanbieders van veranda’s en elk hebben ze zo hun eigen specialiteit. Maar welke verandabouwer moet je nu kiezen? We geven je wat tips en leggen je uit waar je op kunt letten bij het kiezen van een verandabouwer.

Meer informatie over de juiste verandabouwer vind je hier

Veranda kopen: kom ik in aanmerking voor premies of subsidies?

Ga je een nieuwe veranda kopen, dan kom je in de regel niet in aanmerking voor isolatiepremies of subsidies. Wel kom je in aanmerking voor het lage BTW tarief van 6%. Wil je een bestaande aanbouw renoveren met hoogrendementsglas, dan kun je wel een premieaanvraag doen bij de netbeheerder. De woning moet dan wel 10 jaar of ouder zijn en de wanden de aanbouw mogen niet voor meer dan 50% uit glas bestaan. Veranda’s met wanden die voor meer dan de helft uit glas bestaan zijn uitgesloten van premies en subsidies.

Meer informatie over premies en subsidies vind je hier

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een veranda?

Niet altijd. Soms hoef je de werken alleen te melden bij je Gemeente.

Meer informatie over vergunningen vind je hier

Tip: Maak je geen zorgen over vergunningen. De verandabouwer adviseert je uitgebreid over de regelgeving en zal je assisteren bij de aanvraag. Soms neemt hij de aanvraag zelfs geheel van je over. Wel zo handig!

Aanvragen van een offerte: gratis, eenvoudig en vrijblijvend

Overweeg je de aankoop van een veranda, maar wil je eerst een goede indicatie van de kostprijs? Vraag dan een offerte aan via de offerteservice op deze website. De aanvraag kost je hoogstens een paar minuten en binnen een aantal dagen zie je doorgaans je eerste prijsopgaves al tegemoet. Voordelen van de offerte service:

 • Gratis en vrijblijvend. De offerteservice is gratis en geheel vrijblijvend. Je bent dus niet aankoopplichtig.
 • Kies het beste aanbod. Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar en kies zelf het beste aanbod. Door het aanvragen van meerdere offertes kun je honderden euro’s besparen.

Meer tips om een goede offerte te kunnen vergelijken vind je hier

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte