De voordelen van een veranda

Genieten van de veranda

Een veranda is één van de beste investeringen die je ooit zult doen. Door het plaatsen van een veranda creëer je een hoop extra ruimte in huis en komt er veel meer licht naar binnen. Meer wooncomfort dus, maar een veranda biedt nog veel meer voordelen.

Extra woonruimte, extra mogelijkheden

Kies je voor een veranda, dan krijg je er na plaatsing flink wat extra (leef)ruimte bij die je op allerlei manieren kunt benutten. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige zithoek of aan uitbreiding van de keuken. Werk je vaak thuis? Gebruik de veranda dan als kantoorruimte of atelier en geniet, terwijl je werkt, van het uitzicht op de tuin. De mogelijkheden zijn in principe onbegrensd en in overleg met een verandabouwer kun je tot een ontwerp komen dat perfect bij je wensen en de stijl van de woning past.

Van een veranda heb je het hele jaar door plezier

Moderne veranda’s zijn in de regel perfect geïsoleerd waardoor je er in alle seizoenen plezier van hebt. Laat er vloerverwarming of een ander soort verwarming in aanbrengen en relax, terwijl het buiten stormt, met een goed boek in je luie stoel. Of benut de extra ruimte als eetkamer waar je het hele jaar door gezellig en sfeervol met je familie en vrienden kunt lunchen of dineren.

Zitveranda

Gezellig vertoeven in de leefveranda

Waardestijging van de woning

Door de ruimtewinst en het verhoogde wooncomfort neemt de waarde van de woning toe. Hoeveel deze waardestijging precies bedraagt hangt af van de grootte van de veranda en de gebruikte materialen. Kies daarom altijd voor een goed geïsoleerde veranda. Niet alleen vanwege het hogere wooncomfort, maar ook vanwege de verbeterde energieprestatie van de woning. Hoe hoger de energieprestatie, des te hoger de verkoopprijs van de woning. De investering die je nu doet, verdien je bij verkoop ruimschoots terug.

Tip: Ga bij de aanschaf van een veranda niet over één nacht ijs en vergelijk rustig eens wat aanbiedingen van verschillende verandabouwers met elkaar. Je bespaart hiermee geld en krijgt zo ook een goede indruk van de verschillende veranda’s die men aanbiedt.

Het plaatsen van een veranda gaat snel

Het plaatsen van een veranda neemt niet veel tijd in beslag. Afhankelijk van het type veranda en de gebruikte materialen nemen de werken twee tot vier dagen in beslag (exclusief aanleg van de fundering). De opbouw verloopt dus een stuk sneller dan plaatsing van een een traditionele houten of stenen aanbouw. Een ander voordeel van een veranda is dat je met slechts met één partij – de verandabouwer – te maken hebt en niet met allerlei andere experts zoals dakwerkers, metsers en stukadoors. Hierdoor blijven de communicatielijnen kort en kunnen de werkzaamheden efficiënt en foutloos uitgevoerd worden.

Moderne veranda

Woonveranda met mooi zonlicht

Licht en ruimte

Kenmerkend voor een veranda zijn de grote glaspartijen waarlangs veel extra licht in huis komt. Licht is belangrijk voor ons welzijn en de meeste mensen voelen zich in een lichte omgeving veel prettiger dan in een donkere ruimte. Door het perfecte zicht naar buiten voel je je in een veranda ook niet opgesloten, zoals bijvoorbeeld in een stenen aanbouw met slechts één raam. Door het glas vervallen de grenzen als het ware tussen binnen en buiten en voel je je meer betrokken bij het buitenleven.

Tip: Bezuinig bij het kiezen van een veranda nooit op de kwaliteit van de profielen. De profielen zijn, tezamen met het glas in hoge mate bepalend voor de energieprestatie van de woning. Goed geïsoleerde thermische profielen zijn misschien wat duurder in aanschaf, maar je verdient ze op termijn vanzelf terug.

Rust en gezelligheid

De veranda is voor veel mensen dé favoriete plek in huis. Een plek waar je je terug kunt trekken uit het drukke leven en waar je helemaal tot rust komt. Even niets aan je hoofd met een goed boek in je luie stoel of languit op de sofa, luisterend naar je favoriete muziek. Maar je kunt er natuurlijk ook perfect socializen met je familie of vrienden.

Veranda met open haard

Lekker gezellig vertoeven in de veranda

Groot aanbod aan stijlen en uitvoeringen

Verandabouwers beschikken tegenwoordig over allerlei moderne, duurzame materialen zoals aluminium en PVC. Hiermee zijn stijlvolle, moderne ontwerpen mogelijk die nauwelijks onderhoud vergen en een leven lang meegaan. Maar ook de traditionele houten veranda’s in Landelijke stijl of Victoriaanse stijl zijn vanwege hun klassieke uitstraling en goede isolatiemogelijkheden nog erg gewild. Kortom: er is veel mogelijk en de veranda kan, indien je dat wenst, volledig voor je op maat worden ontworpen.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Veranda nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte